Spolītis neatklāj, vai atmaksās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Vienotības" frakcijas deputāts Veiko Spolītis pagaidām neatklāj, vai plāno atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus.

Deputāts aģentūrai LETA sacīja, ka lēmumu ir pieņēmis, taču atklās to rīt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē. Pagaidām viņš nevēlējās informēt, vai atmaksās līdzekļus.

Saeimas komisija rīt plkst.12 vērtēs deputāta Ringolda Baloža (NSL) iesniegumu, kurā viņš lūdz izvērtēt Spolīša iespējamus ētikas kodeksa pārkāpumiem, vadot tā dēvēto Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja lēmumu aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Guntim Kalniņam (ZZS) rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus.

Lēmumprojekts paredz mudināt komisijas vadību - Spolīti un Kalniņu - uzņemties politisko atbildību par komisijas darbības rezultātu nesasniegšanu.

Deputāts Kalniņš iepriekš paudis gatavību atmaksāt naudu par darbu tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā, ja būs pieejams attiecīgs mehānisms.

Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Spolītis par amata pienākumu pildīšanu pēc nodokļu nomaksas saņēmis 4320 eiro, savukārt komisijas sekretārs Kalniņš - 760 eiro, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādāja divi konsultanti, kuriem alga abiem kopā no maija līdz oktobrim pirms nodokļu nomaksas bija 6300 eiro, bet pēc nodokļu nomaksas - 4342 eiro.

Svarīgākais