ZZS vadība piesardzīga par Trukšņa virzīšanu Jūrmalas mēra amatam

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze pauž piesardzīgu nostāju par iespēju, ka uz Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatu tiktu virzīts nesen no šī amata atbrīvotais Gatis Truksnis, tomēr ZZS vadība pašlaik neplāno iebilst pret šādu politiskā spēka frakcijas iespējamo lēmumu.

Krauze aģentūrai teica, ka ir piesardzīgs par Trukšņa virzīšanu, jo, ņemot vērā sabiedrības viedokli, būtu jāsagaida kriminālprocesa izmeklēšanas noslēgums. Politiķis gan domā, ka Truksnis šajā kriminālprocesā nav vainojams kādos pārkāpumos, un cer, ka izmeklēšana noslēgsies bez apsūdzības izvirzīšanas bijušajam Jūrmalas pilsētas vadītājam.

ZZS valdes priekšsēdētājs piebilda, ka principā uzskata Truksni par labu mēra amata kandidātu viņa padarīto darbu dēļ, un Krauze personīgi arī domā, ka Truksni varētu virzīt kā šīs pilsētas mēra amata kandidātu pašvaldību vēlēšanās.

Politiskā spēka valde neplāno iesaistīties lēmumu pieņemšanā par mēra kandidāta virzīšanu pašreizējā sasaukumā, jo pretendenta izvēlēšanās ir vietējo pašvaldības deputātu ziņā. Līdz ar to ZZS nevar ne atbalstīt, ne neatbalstīt vietējās ZZS Jūrmalas domes frakcijas izšķiršanos, jo nebūtu pareizi dot norādījumus par lietām, kas nav politiskā spēka valdes kompetencē, skaidroja Krauze

Vaicāts, vai tā nav nepamatota ZZS vadības norobežošanās no savu pārstāvju rīcības domē, politiskā spēka valdes priekšsēdētājs atbildēja noliedzoši, norādot, ka tā ir demokrātiska pieeja.

Kā ziņots, ZZS Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam varētu virzīt nesen no mēra krēsla gāzto Truksni. Tikmēr partija "Vienotība" Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam ir izvirzījusi domes deputāti Ivetu Blauu.

Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš (ZZS) aģentūrai LETA sacīja, ka ZZS neatbalstīs "Vienotības" virzīto Blauu un piedāvās savu kandidātu. Taujāts, kurš būs ZZS kandidāts, Lediņš atrunājās, ka tas būs zināms vēlāk. Uz precizējošu jautājumu, vai tas būs Truksnis, Lediņš atbildēja apstiprinoši. Viņš arī piebilda, ka citu kandidatūru partijai pagaidām neesot.

Svarīgākais