Premjers apmierināts ar KNAB sniegtajiem paskaidrojumiem par biroja tiesu procesiem

© F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir saņēmis skaidrojumu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par biroja un tā darbinieku tiesas procesu rezultātiem un ar skaidrojumu ir apmierināts.

Kučinskis šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica, ka ir saņēmis skaidrojumu par visām atlaistajām personām un apliecinājumu, ka nauda, kuru tiesas lēmumu rezultātā darbiniekiem ir jāizmaksā, nav soda nauda, bet gan procesa laikā ieturētais atalgojums.

Līdz ar to viņš esot apmierināts, jo ir drošs par to, ka nav uzlikti nekādi papildu sodi.

Kā ziņots, Kučinskis iepriekš nosūtīja vēstuli KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam ar lūgumu skaidrot KNAB un tā darbinieku tiesas procesu rezultātus.

"Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par biroja tiesvedībām un to rezultātiem, kas saistīti ar bijušajiem un esošajiem darbiniekiem, lūdzu sniegt aktuālo informāciju par pēdējā mēneša tiesvedības procesiem, kuros iesaistīts KNAB saistībā ar darba strīdiem, kā arī plānotās darbības, lai nepieļautu šādus tiesvedības procesus nākotnē," vēstulē raksta Kučinskis.

LETA jau rakstīja, ka Augstākā tiesa (AT) nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību par apelācijas instances spriedumu, ar kuru birojam jāmaksā nauda pašreizējam KNAB darbiniekam Jurim Pujātam un bijušajam Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšniekam Jurim Jurašam.

Jurašs un Pujāts ir divi no bijušajiem vai esošajiem KNAB strādājošajiem, kas tiesājas pret KNAB, piemēram, par dažādiem KNAB lēmumiem.

Visvairāk prasību tiesā iesniegušas bijušās KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe.

Nesen Dravenieces strīdā ar KNAB par viņas atjaunošanu amatā ir stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā.