ES un Baltkrievija stingrāk sadarbosies austrumu robežas stiprināšanā

© Scanpix

Eiropas Savienība (ES) un Baltkrievija stingrāk sadarbosies nelegālās migrācijas novēršanā un ES austrumu robežas stiprināšanā.

ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Luksemburgā šodien parakstīta kopējā deklarācija "par mobilitātes partnerības izveidi" starp Baltkrieviju un ES, un tās dalībvalstīm. Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) norāda, ka mobilitātes partnerība ir nozīmīgs instruments sadarbības stiprināšanā ar trešajām valstīm. Partnerība ar Baltkrieviju būs īpaši nozīmīga nelegālās migrācijas novēršanai un ES austrumu robežas stiprināšanai, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

Mobilitātes partnerība tiek nodibināta tikai ar tām valstīm, kuras ir gatavas pastiprināti sadarboties ar ES un tās dalībvalstīm četrās jomās - legālās migrācijas, nelegālās migrācijas, robežu pārvaldības un patvēruma jomā.

Dalībvalstu dalība šajā partnerībā ir brīvprātīga. Šai partnerībai ar Baltkrieviju pievienojās septiņas dalībvalstis - Latvija, Lietuva, Bulgārija, Rumānija, Polija, Ungārija un Somija.

Vienošanās par deklarācijas tekstu tika panākta Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā.

Svarīgākais