Ceturtdien izsludinās konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu

© F64

Ceturtdien, 16.jūnijā, plānots izsludināt konkursu uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, šodien intervijā radio "Baltkom" teica Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Ceturtdien sludinājums tiks publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kur arī tiks uzskaitītas visas nepieciešamās prasības un to, ko valsts no savas puses var piedāvāt kandidātiem.

Krieviņa ieskatā, pirmkārt, kandidātiem jābūt ar nevainojamu reputāciju, lai nebūtu nekādu "melno plankumu" pagātnē. Tāpat būs jābūt zināšanām un iepriekšējai pieredzei vadošā amatā, kā arī dažādām citām kompetencēm - stratēģiskā domāšana, komandas vadīšanas un motivēšanas spējas. Šīs īpašības jo īpaši svarīgas ir pēc visa, kas pēdējā pusgada laikā VID ir noticis, teica Krieviņš.

Vaicāts, vai jaunajam VID ģenerāldirektoram vajadzētu nākt no iekšienes, Krieviņš atzina, ka šādās situācijās labāk ir, ja tas ir jauns cilvēks, ar jaunu skatu un bez kādām korporatīvajām saitēm. "Tas ir labi, jo tad nav draugu un nav pagātnes - tu atnāc kā balta lapa un vari neitrāli paskatīties uz visu," pauda Krieviņš.

Tāpat viņš uzskata, ka jaunais VID vadītājs varētu būt cilvēks, kurš darba pieredzi līdz šim ir ieguvis ārvalstīs, ja vien viņam ir Latvijas pilsonība un valodas zināšanas.

Cik liela interese būs uz šo amatu, taps zināms 4.jūlijā, kad noslēgsies pieteikšanās, noteica Valsts kancelejas direktors.

Kā ziņots, līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīs līdz 27.jūnijam.

Svarīgākais