Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Politika

ĀM valsts sekretārs pauž atbalstu ES-Baltkrievijas attiecību padziļināšanai

© F64

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs pauž stingru Latvijas atbalstu Eiropas Savienības (ES)-Baltkrievijas attiecību tālākai padziļināšanai, aģentūru LETA informēja ĀM.

Šodien Rīgā notika Latvijas-Baltkrievijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuras pārrunāta Latvijas-Baltkrievijas divpusējā sadarbība un ES-Baltkrievijas attiecību aktualitātes. Konsultācijas no Latvijas puses vadīja Pildegovičs, bet no Baltkrievijas ārlietu ministra vietniece Aļona Kupčina.

Puses pauda gandarījumu, ka starp Latviju un Baltkrieviju valda labas kaimiņattiecības un notiek aktīva sadarbība dažādās nozarēs, tostarp ekonomikas, īpaši transporta, tranzīta un loģistikas, robežu kontroles un pārvaldības, pārrobežu, izglītības un zinātnes, kultūras, pašvaldību jomā. Tāpat pozitīvi vērtējams tas, ka turpinās aktīvs dialogs starp ārlietu ministrijām un pakāpeniski attīstās kontakti starp abu valstu parlamentiem. Puses pauda ieinteresētību šādu sadarbības dinamiku turpināt.

Kupčina arī atzina, ka ciešie divpusējie kontakti starp Latviju un Baltkrieviju dod pozitīvu impulsu arī ES-Baltkrievijas attiecību attīstībai. Savukārt Pildegovičs pauda atbalstu Baltkrievijai Pasaules Tirdzniecības organizācijas iestāšanās sarunās.

Vienlaikus valsts sekretārs aicināja Baltkrieviju turpināt darbu pie cilvēktiesību un demokrātijas normu stiprināšanas. Īpaši tika uzsvērta nepieciešamība veikt vēlēšanu likumdošanas uzlabojumus šī gada rudenī plānoto parlamenta vēlēšanu kontekstā. Puses apstiprināja, ka sadarbība Austrumu partnerības formātā ir jāturpina saskaņā ar Rīgas samita deklarācijā un Eiropas Kaimiņpolitikas pārskatā definētajiem principiem.