Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja noliedz, ka gribētu ieņemt veselības ministra amatu

Veselības ministrs Guntis Belēvičs © F64

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska noliedz, ka vēlētos ieņemt veselības ministra amatu.

Komentējot Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītāja Pētera Apiņa "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" (NRA) pausto, ka viņa vēlas ieņemt veselības ministra amatu, Kozlovska aģentūrai LETA sacīja, ka par šādu apgalvojumu dzird pirmo reizi. Viņa smejoties noliedza vēlmi ieņemt veselības ministra amatu.

Kā sacīja Kozlovska, ja viņa būtu vēlējusies kļūt par veselības ministri, tad to būtu darījusi jau pirms desmit vai 15 gadiem, jo sociāli un politiski aktīva viņa bijusi vienmēr. Tomēr viņu apmierina nevalstiskās organizācijas vadīšana, kā arī viņai ir iespēja strādāt profesionāli.

Apinis laikrakstam norādījis, ka Kozlovska "pārliecina politiķus" par to, ka vēlas ieņemt ministra amatu. Ģimenes ārste gan norādīja, ka ne ar vienu politiķi viņai šāda saruna nav bijusi.

Taujāta, kāpēc Apinis izsaka šādus apgalvojumus, Kozlovska sprieda, ka LĀB vadītājs "par katru cenu grib to veselības ministru noņemt", tāpēc viņš starp Belēviču un sadarbības partneriem mēģina iedzīt "neuzticības ķīli". Kozlovska gan uzskata, ka Belēvičam darbs būtu jāturpina. Līdzīgi viņa izteicās arī par premjerministru Māri Kučinski (ZZS).

Jau ziņots, ka Apinis NRA apgalvojis, ka Kozlovska tēmē uz veselības ministra amatu.

Apinis atzīmējis, ka Kozlovska ir viena no retajām, kas atbalsta Belēviču. "Domāju, viņas sadarbība ar ministru nav uz ilgu laiku. Tiklīdz viņa ausīs nonāks ziņas, cik ļoti Līga pati grib kļūt par ministri un cik enerģiski viņa par to pārliecina politiķus, draudzība varētu beigties."

Kozlovska pēdējās Saeimas vēlēšanās kandidēja Latgalē no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, taču parlamentā netika ievēlēta. Pašlaik viņa no sava vēlēšanu apgabala ir pirmā "aiz svītras".