Zemnieki uz ciešāku draudzību aicina zaļos

DRAUGI NODER. Latvijas Zemnieku savienībai Augusta Brigmaņa vadībā viss ir lieliski. Taču vēl labāk būtu, ja draudzīgā Latvijas Zaļā partija beigtu spītēties un nākamgad Rīgas pašvaldību abas partijas mēğinātu ieņemt zem Zaļo un zemnieku savienības karoga, nevis atsevišķi, kā tas bija 2013. gadā © F64

Vieglā eiforijā par varas partijas statusa iegūšanu Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) savā kārtējā kongresā steidza jau ieskicēt mērķus nākamā gada pašvaldību vēlēšanām un pat 13. Saeimas vēlēšanām. Lai tos sasniegtu, būšot nepieciešams aizmirst personīgos aizvainojumus ar ZZS veidojošajiem sadarbības partneriem.

«Pagājušajā gadā no šīs tribīnes pareģoju, ka nav tālu tas brīdis, kad Zaļo un zemnieku savienība no ietekmīga politiskā spēka kļūs par pašu ietekmīgāko politisko spēku Latvijā. Šodien, raugoties uz zālē esošo Ministru prezidentu, mūsu ministriem un deputātiem, varu droši apgalvot, ka tas brīdis ir pienācis!» neslēpdams prieku par sasniegumiem, teica LZS priekšsēdētāja vietnieks zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Gandarījumu par nokļūšanu pie varas neslēpa arī LZS priekšsēdis un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kas priekā par iegūto Ministru prezidenta amatu neļāva aizmirst arī to, ka ZZS ir lielākā pārstāvniecība pašvaldībās.

«Mūsu politiskās apvienības pārstāvji ir guvuši vēlētāju atbalstu 83 pašvaldībās no 119. Tāpēc nekautrējoties varam sevi saukt par lielāko un ietekmīgāko politisko organizāciju valstī,» teica A. Brigmanis.

Viņš klātesošajiem arī paziņoja, ka nākamā gada pašvaldību vēlēšanās politiskais spēks iecerējis startēt vismaz 90 pašvaldībās un mērķis ir skaidrs – vismaz 400 deputātu mandāti jeb aptuveni 25% no visām pašvaldību deputātu vietām. Lielākais izaicinājums, protams, esot Rīga, kur sīva cīņa prognozējama ar tās pašreizējiem vadītājiem no Saskaņas un Gods kalpot Rīgai.

«Lielākais izaicinājums būs Rīga, kur vēlamies apvienot ZZS spēkus, lai iegūtu pārstāvniecību arī galvaspilsētā. Ja vien vēlēšanās būtu startējuši kopā ar kolēģiem no Zaļās partijas, mums būtu izdevies iegūt pārstāvniecību Rīgas domē arī 2013. gada vēlēšanās. Ļoti ceru, ka līdzīgi domā arī mūsu kolēģi no Latvijas Zaļās partijas un spēsim godam aizstāvēt savas apvienības intereses 2017. gada pašvaldību vēlēšanās arī Rīgā,» norādot uz nepieciešamību kopēja labuma vārdā aizmirst personīgās ambīcijas, teica A. Brigmanis.

Šķiet, ka viņa aicinājums tiks uzklausīts, jo arī klātesošais nule par Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētāju kļuvušais Ingmārs Līdaka atzina – lai nākamajās vēlēšanās sasniegtu maksimāli augstus rezultātus, jāaizmirst sīki savstarpējie pāridarījumi un jārod maksimāli spēki ZZS veidojošo politisko spēku konsolidācijā.

Savukārt J. Dūklavs partijas biedrus, gatavojoties vēlēšanām, aicināja būt apdomīgiem un ar savām runām negraut tik ilgu laiku būvēto popularitāti. «Pašvaldību vēlēšanu rezultātus ietekmēs gan tas, kā publiskajā telpā izskatīsies un kādus lēmumus pieņems ZZS frakcijas deputāti un ministri, gan tas, kā mūsu pašvaldību cilvēki sevi parādīs uz vietām, komunicējot ar vietējiem iedzīvotājiem [..] arī turpmāk aicinu izvairīties no skaļiem epitetiem un tukšiem solījumiem,» ar padomiem neskopojās J. Dūklavs.



Svarīgākais