Koalīcijas partiju sanāksmē diskutēs par bēgļu kvotu jautājumu

© Scanpix

Šodien koalīcijas partiju sanāksmē plānota diskusija par bēgļu kvotu jautājumu.

Par to koalīcija vienojās pagājušajā nedēļā regulārās tikšanās laikā.

Uz šo sadarbības padomes sanāksmi arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ir lūgts sagatavot vispārīgu informāciju par bēgļu jautājumu, iepriekš medijiem pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Jau ziņots, ka pēc 22.martā Briselē notikušajiem teroraktiem partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" politiķis Jānis Dombrava pauda uzskatu, ka Latvijai būtu jāatsakās no lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu. Tomēr koalīcijas partneri nepauda atbalstu Dombravas ierosinājumam atteikties no lēmuma uzņemt Latvijā 776 patvēruma meklētājus.

Arī Ministru prezidents paziņoja, ka Latvija negrasās mainīt savu nostāju par noteiktā skaita bēgļu uzņemšanu. Kučinskis uzsver, ka Latvija ir uzņēmusies starptautiskās saistības par 776 bēgļu uzņemšanu un tās pildīs. Turklāt Latvija nevar pievilt savus partnerus Eiropā.

Politika

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi saskaņošanai valdībā grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025.gada 1.janvāra līdz 2028.gada 31.decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju otrā līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju pirmo līmeni.

Svarīgākais