Vešņakovs: Krievijas-Latvijas attiecību nākotne atkarīga no žurnālistu objektivitātes

© F64

No žurnālistu objektivitātes un profesionālisma lielā mērā ir atkarīga Krievijas-Latvijas attiecību nākotne, tā Latvijas žurnālistu konkursa "Dzintara spalva 2015" pasniegšanas ceremonijā norādīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Kā paziņojumā norādījusi Krievijas vēstniecība, konkursa mērķis ir veicināt plašsaziņas līdzekļu dalību Krievijas-Latvijas labu kaimiņattiecību veidošanā un paplašināšanā, kā arī augsta profesionālisma līmeņa žurnālistu vidē un žurnālista profesijas prestiža uzturēšanā.

Ar žūrijas, kas izskatīja vairāk par 20 konkursa materiāliem, publicētiem periodā no 2015.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim, lēmumu balvas tika pasniegtas četrās nominācijās, kā arī tika piešķirtas divas speciālbalvas. Uzvarētājiem saskaņā ar tradīciju tika pasniegti piemiņas diplomi, statuetes, kā arī naudas prēmijas. Turklāt speciālbalvas ieguvējiem tika pasniegti sertifikāti par ceļazīmes uz sanatoriju "Dzintarkrasts" saņemšanu.

Krievijas vēstnieks Latvijā Vešņakovs apsveica konkursa uzvarētājus un atzīmēja, ka no žurnālistu objektivitātes un profesionālisma lielā mērā ir atkarīga Krievijas-Latvijas attiecību nākotne.

Balvu "Par labāko materiālu Krievijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības jautājumos" saņēma žurnāla "Otkritij Gorod" korespondents Aleksejs Stefanovs par rakstu sēriju, savukārt balvu "Par labāko materiālu par Krievijas-Latvijas sadarbību kultūras jomā" saņēma interneta portāla "OperaNews.ru" žurnālists Aleksandrs Malnačs par interviju ar Novosibirskas operas un baleta teātra muzikālo vadītāju un galveno diriģentu.

Tikmēr balvu "Par labāko materiālu par Krievijas-Latvijas vēstures tematiku" saņēma interneta portāla "MK-Latvija" žurnālists Aleksandrs Ržavins par rakstu "Nosaukti latviešu vārdos", bet balvu nominācijā "Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 70.gadskārtai" saņēma radio "Baltkom" kolektīvs par informatīvo maratonu "8. un 9.maijs - viens datums vai divi?".

Speciālbalvu saņēma nedēļas izdevuma "MK-Latvija" galvenā redaktore Margita Sprancmane par rakstu sēriju par kļūdu nekustamā īpašuma Rīgā nodokļa aprēķināšanā trešo valstu pilsoņiem. Tāpat speciālbalvu saņēma laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" žurnālists Viktors Avotiņš par analītisko rakstu sēriju.

Svarīgākais