Kariņš: Arī turpmāk Eiropai nāksies cīnīties ar terorismu

© F64

Noziedzība un terorisms, kas cīnās pret Rietumu civilizāciju, izmanto demokrātiskās brīvības un tiesības uz privātumu, tādēļ iedzīvotājiem būs jārēķinās ar savu personisko brīvību ziedošanu kopējās drošības labā, intervijā "Rietumu radio" sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V).

"Mums ir jāatzīst, ka pasaule ir izmainījusies, un tas nav noticis vienā dienā," sacīja Kariņš, norādot, ka arī turpmāk Eiropai nāksies cīnīties ar terorismu. "Viņi strādā pilnīgi bez robežām, neatkarīgi no tā, ir Šengena vai nav - viņi kustas un rīkojas, kā vēlas. Lai viņus pārtvertu, mums būs savs privātums jāatdod kopīgās drošības labā."

Līdz šim Eiropas kreisie politiskie spēki ir bloķējuši šīs ieceres, un arī turpmāk gaidāmas ilgstošas un nepārtrauktas debates, "kur vilkt līniju starp kopīgo drošību un privātumu", sacīja Kariņš.

Politiķis arī norāda, ka Eiropā būtu jāveido analogs ASV Federālās izmeklēšanas birojam. "Eiropas valstu drošības dienesti nespēj savā starpā labprātīgi sadarboties un dalīties ar informāciju, tāpēc mums vajag vienu Eiropas mēroga drošības dienestu, kur piedalītos un strādātu pārstāvji no visām dalībvalstīm," sacīja Kariņš, piebilstot, ka "šī doma politiķos sāk iesēsties".

 

Svarīgākais