Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika

Āboltiņa: Secinājumi pēc vakardienas ir bēdīgi

© F64

Vakardienas notikumi Briselē, kad pēc sprādzieniem Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki, bet vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, ir uzbrukums visai Eiropai un tā mērķis ir iebiedēt cilvēkus, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (V).

Viņa atgādināja, ka arvien biežāk mēs Latvijā dzīvojošie pēc šādiem gadījumiem esam spiesti paskatīties uz to, ka esam drošībā. "Tomēr, ka mums ir zems apdraudējuma līmenis, cilvēkiem, kuri rūpējas par mūsu drošību šādos brīžos tas nebūtu zemāks," piebilda Āboltiņa.

Tomēr viņa piebilda, ka vakardienas notikumi Briselē ir uzbrukums visai Eiropai un visām cilvēciskām vērtībām, tām, kuras mēs cenšamies nosargāt. "Secinājums ir ļoti bēdīgs, ka terorisma vilnis nav mazinājies un tas, ka tas arī turpināsies," sacīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki, bet vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, ziņo amatpersonas.

Divi sprādzieni Zaventemas lidostā, no kuriem vismaz vienu sarīkoja terorists pašnāvnieks, gandrīz vienlaicīgi notika ap plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika).

Aptuveni stundu vēlāk tika saņemtas ziņas par sprādzienu Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no ES institūcijām.