ES jāgatavojas alternatīvām migrācijas plūsmām

© SCANPIX

Eiropas Savienībai (ES) ir jābūt gatavai alternatīvām migrācijas plūsmām, tostarp uz ES austrumu ārējās robežas, tā ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs skaidroja, ka ES migrācijas jautājumos ir jākoncentrējas uz vairākām prioritātēm, pirmkārt, uz kontroli pār ES ārējās robežas atgūšanu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Kā otru faktoru ministrs uzsvēra to, ka jāatbalsta Grieķija bēgļu krīzes risināšanā, kā arī jāstrādā, lai atjaunotu normālu Šengenas zonas funkcionēšanu.

Tāpat Rinkēvičs pauda pārliecību, ka ES ir jābūt gatavai alternatīvām migrācijas plūsmām, tostarp uz ES austrumu ārējās robežas. Saistībā ar gaidāmo ES-Turcijas vienošanos par migrācijas risināšanu ministrs vērsa uzmanību, ka ir būtiski, lai šī vienošanās atbilstu starptautiskajām tiesībām.

Ārlietu ministrs arī pauda atbalstu jaunu iestāšanās ES-Turcijas sarunu sadaļu atvēršanai un vīzu liberalizācijas programmai ar Turciju, ja tā ievēro atbilstošos kritērijus.

 

Svarīgākais