ES ministri spriedīs par migrācijas krīzes mazināšanu

© SCANPIX

Šodien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, Briselē, kurā plānots diskutēt par līdz šim īstenoto pasākumu rezultātiem un nākotnē veicamajiem pasākumiem migrācijas krīzes mazināšanai.

Sanāksmē tiks apspriests Eiropas Komisijas sagatavotais priekšlikums regulai par Eiropas robežu un krasta apsardzes izveidi, kas paredz stiprināt un papildināt ES aģentūras "Frontex" funkcijas, lai nodrošinātu integrētāku ārējo robežu pārvaldību un iespēju efektīvāk reaģēt uz lielajām migrācijas plūsmām.

Tāpat Padomē ministri diskutēs par priekšlikumu regulai attiecībā uz pārbaužu pastiprināšanu attiecīgajās datubāzēs pie ārējām robežām, kas paredz identitātes un drošības pārbaudes visām ārējo robežu šķērsojošajām personām, kuras bauda tiesības uz brīvu pārvietošanos, lai pārliecinātos, ka šīs personas nerada draudus sabiedriskajai kārtībai un iekšējai drošībai.

Politika

Sestdien aizvadītais “Vienotības” kongress aizritēja labākajās “vienīgās pareizās partijas” kongresu tradīcijās. Viss, ko darām, ir labi, pareizi, un labāk par mums neviens nevar. Mēs vienīgie – valsts sekmīgas attīstības garants. Ne vārda patiesas paškritikas, ne vārda par skandāliem, kas pēdējā gada laikā saistījušies ar “Vienotības” vārdu.

Svarīgākais