MINISTRE: Jāizvērtē līdzšinējais ministriju finansējuma izlietojums

© F64

Pirms lemt par finansējuma palielināšanu nozaru ministrijām, būs jāizvērtē tā līdzšinējais izlietojums, šodien valdības sēdē spriežot par 2017.gada budžeta izstrādes termiņiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu veltīt vairāk laika, lai ministrijas izvērtētu savus bāzes izdevumus. Taču Melbārde vēlējās zināt, kas būs tie eksperti, kuri izvērtēs ministriju resursu efektīvu izlietojumu.

Reizniece-Ozola atzina, ka to izvērtēs nozaru ministriju pārstāvji kopā ar citu iestāžu ekspertiem, piemēram, no Latvijas Bankas, Pārresoru koordinācijas centra, Valsts kontroles un citām institūcijām.

"Domājot par papildus finansējuma piešķiršanu jauno politikas iniciatīvu ietvaros, vispirms būs jāizvērtē finansējuma izlietojums līdz šim," uzsvēra finanšu ministre.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piekrita finanšu ministrei, kā piemēru minot veselības nozari. "Nevar runāt par finansējuma pieaugumu medicīnai, ja nav izvērtēts līdzšinējais finansējuma izlietojums," teica Kučinskis un piebilda, ka FM finanšu izlietojums ministrijās ir jāvērtē nevis mehāniski, bet analītiski.

Svarīgākais