Arī politiskajā līmenī plāno saskaņot informatīvos materiālus, kurus izsniegs bēgļiem

© Scanpix

Informatīvos materiālus par Latviju, kurus izsniegs bēgļiem, paredzēts saskaņot arī politiskajā līmenī.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rihards Kols pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka iepriekš bija vienošanās izveidot informatīvos materiālus, ko izsniegs patvēruma meklētājiem. Tagad šo materiālu saskaņojuši ierēdņi, bet koalīcijas politiķi vienojušies, ka arī politiskajā līmenī šo dokuments tiks izvērtēts. Ja būs nepieciešams, teksts tiks precizēts, piebilda Kols.

Savukārt demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sacīja, ka par šo jautājumu vēl diskutēs Iekšlietu ministrijas un nacionālās apvienības politiķi.

LETA jau vēstīja, ka 3.novembrī valdība apstiprināja patvēruma meklētāju uzņemšanas plānu, lai pilnveidotu Latvijas līdzšinējo patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēmu un šo personu sociālekonomisko iekļaušanu Latvijas sabiedrībā.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona.

Politika

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".