ZZS: Arī jaunajā koalīcijā jāstrādā pašreizējiem partneriem

© F64

Arī jaunajā valdībā jāsaglabā pašreizējās valdošās koalīcijas kodols, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Armands Krauze.

Šīs koalīcijas sastāvs - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un ZZS - esot labs, un ZZS to grib redzēt arī nākamajā valdībā.

Ja jaunajā valdībā nebūtu kāds no partneriem, piemēram, nacionālās apvienības, tad ZZS nebūtu gatava veidot šādu valdību, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS ir atvērta sarunām ar citiem politiskiem spēkiem, bet pamatkodolam esot jābūt pašreizējiem partneriem.

Viņš arī akcentēja, ka "Vienotībai" būtu jāvirza tāds premjera amata kandidāts, kas spēj vienot šīs partijas kopējām darbam. Tāpat kandidātam jāgūst visu šo partiju atbalsts.

Kā ziņots, Saeimā pārstāvētie politiskie spēki šodien sāka konsultācijas ar Valsts prezidentu par jaunās valdības izveidi.

Politiķi kuluāros spriež, ka valdības veidošanā priekšā vēl ir smagas sarunas, jo skaidru vienošanos neesot par pašiem konceptuālākajiem jautājumiem - gan par koalīcijas sastāvu, gan par skaidru atbalstu iespējamam premjera amata kandidātam un portfeļu sadali.

 

Svarīgākais