Reirs atklāj, kā vērtē nākamā gada budžetu

© F64

2016.gada budžetu desmit ballu sistēmā var novērtēt ar astoņām ballēm, pirms Saeimas ārkārtas sēdes aģentūrai LETA atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Viņš uzsvēra, ka nākamā gada budžeta galvenais uzdevums ir nodrošināt iekšējo un ārējo drošību, kā arī papildināt līdzekļus veselības un izglītības nozarēm.

"Šis budžets ļaus attīstīt ekonomiku atbilstoši esošajai ģeopolitiskajai situācijai. Budžets Latvijai ļaus būt starp pirmajām trim valstīm pēc ekonomikas attīstības tendencēm. Kopumā sarežģītajā ģeopolitiskajā un ekonomiskajā situācijā nākamā gada budžets ir sabalansēts," norādīja Reirs.

Finanšu ministrs nākamā gada budžetu novērtē ar astoņām ballēm, ņemot vērā ekonomiskās izaugsmes perspektīvas un citas tendences. "Budžets ir pelnījis šādu vērtējumu, ņemot vērā apstākļus, kādos tas bija jāpieņem," atzina Reirs.

Domājot par 2017.gada budžetu, pēc Reira teiktā, joprojām aktuāls būs drošības jautājums, šai jomai ik gadus paredzot novirzīt būtiskus līdzekļus. Tāpat ministrs stāstīja, ka nākamgad ir būtiski sākt jauno Eiropas Savienības (ES) fondu programmu.

"ES nauda būs vienīgie būtiskie investīciju līdzekļi. Nākamā perioda ES fondi ar steigu jālaiž apritē, un tas ir svarīgākais valdības uzdevums," uzsvēra Reirs.
 

Politika

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien pirms otrā lasījuma noraidīja priekšlikumu grozījumiem Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, ar kuru tika rosināts dot iespēju vietvaru vēlēšanās balsot nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma.