Straujuma paraksta rīkojumu par Matīsa demisiju

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir parakstījusi rīkojumu par satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju, aģentūru LETA informēja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Tāpat ir ieviestas izmaiņas saistībā ar satiksmes ministra pienākumu izpildītāju. Ņemot vērā, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (V) joprojām ir iesaistīts nākamā gada valsts budžeta procesā, ir panākta vienošanās, ka šos pienākumus no 7.novembra uzņemsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Rozenberga arī uzsvēra, ka premjerministrei joprojām nav konkrētu kandidātu satiksmes ministra amatam - šis jautājums vēlāk tiks apspriests ar "Vienotību".

Kā ziņots, Straujuma vakar pieprasīja satiksmes ministra Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai esot ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamo rīcību valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Valdība otrdien atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% "airBaltic" akciju, savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro. Iepriekš gan Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta "Prudentia" atrasto "airBaltic" investoru.

Matīss satiksmes ministra pienākumus pildīs līdz 7.novembrim.

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais