Straujuma nosauc iemeslus, kāpēc pieprasīja Matīsa demisiju

© F64

Satiksmes ministram Anrijam Matīsam (V) trūka nākotnes redzējuma par aviokompānijas "airBaltic" nākotni, šodien žurnālistiem atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šis bijis viens no iemesliem, kāpēc viņa nolēmusi pati prasīt ministra demisiju.

Straujuma nav apmierināta, ka ministrs, lai gan pats kritizējis konsultantu "Prudentia" izraudzīto investoru, tomēr ar šo pašu piedāvājumu vakar ieradies uz valdības sēdi. "Ja ministrs kritizē priekšlikumu, tad viņam ir jāpiedāvā valdībai priekšlikums, ko viņš nekritizē. Tas būtu loģiski," teica Straujuma. Viņai radies iespaids, ka Matīsam nemaz neesot bijis vīzijas par aviokompānijas nākotni, viņš nav piedāvājis redzējumu, kā "airBaltic" jāattīstās.

Tāpat ministra kļūda bijusi nelauzt līgumu ar "Prudentia", redzot, ka no konsultanta puses nenotiek adekvāta darbība. Straujuma gan uzsvēra, ka nekritizē pašu piesaistīto konsultantu, tomēr šī ir specifiska biznesa joma, kur, iespējams, vajadzēja profesionālāk orientētu kompāniju, kam ir pieredze transporta jomā.

Ministram bijis savlaicīgi jāinformē valdība saistībā ar investora meklējumiem, lai tā var izvērtēt un pieņemt lēmumus. Vakar valdībā pieņemtais lēmums gan netikšot atcelts, lai gan to pieņemt bijis ļoti sarežģīti. "Ir viena lieta, ko es zinu, un ir tas, ko piedāvā Satiksmes ministrija lemt valdībai," noteica premjerministre.

Viņa nesaskata ministra ļaunprātību saistībā ar radušos situāciju, tomēr nevarot valdību nostādīt šādā situācijā.

Jau ziņots, ka, pārmetot Matīsam savlaicīgu valdības neinformēšanu par nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, Straujuma nolēmusi prasīt ministra demisiju.

Par iespējamu demisionēšanu ministrs gan pirms aptuveni divām nedēļām pats informējis Straujumu un arī vakar par to informējis valdības sēdē.

 

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais