Matīss plāno turpināt darbu kā deputāts

© F64

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), kura demisiju pieprasījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), plānojot atgriezties Saeimā un darboties kā deputāts.

Matīss informējis partijas līderi Solvitu Āboltiņu (V), ka atgriezīsies parlamentā, pastāstīja Āboltiņa.

Līdz ar to mandātu zaudēs Janīna Kursīte (V), kuras pilnvaras apstiprinātas uz laiku, kamēr Matīss pilda ministra pienākumus.

Kā ziņots, Straujuma pieprasījusi satiksmes ministra demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai ir ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Jau ziņots, ka valdība vakar atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% "airBaltic" akciju Savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro.

Iepriekš Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta "Prudentia" atrasto "airBaltic" investoru.

 

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais