Saskaņas deputāte paskaidro, kāpēc noliek mandātu

© f64

Deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva (S) plāno nolikt mandātu, jo nav apmierināta ar lēmumu pieņemšanas procesu Saeimā un uzskata, ka vairāk spēs izdarīt, nebūdama parlamentāriete.

Deputāte paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž, ka mandāta nolikšana nebija viegls lēmums, ko varētu pieņemt vienas dienas laikā. "Taču jau otro sasaukumu pēc kārtas es redzu, ka ļoti svarīgi, būtiski, pārdomāti un vispusīgi pamatoti likumprojekti un ierosinājumi tiek noraidīti, pat neizskatīti pēc būtības. Tas notiek vienīgi tāpēc, ka tos ierosināja opozīcijas deputāti," norāda Ivanova-Jevsejeva.

Līdz ar to viņa uzskata, ka vairāk spēs darīt, ja nebūs parlamentāriete.

Pēc mandāta nolikšanas viņa plāno darboties "reālajā ekonomikas sektorā, veidojot darbvietas cilvēkiem, kas pašlaik atstāj Latviju darba meklējumos". Viņa arī turpināšot veltīt laiku sabiedriskajam darbam, jo īpaši jauniešu izglītības un darbā iekārtošanas jomā.

Ivanova-Jevsejeva ir pieteikusies par kandidāti AS "Olainfarm" izpilddirektores amatam.

Kā ziņots, Ivanovas-Jevsejevas vietā deputāta mandāts varētu tikt apstiprināts Aleksandram Jakimovam. Viņš aģentūrai LETA vakar sacīja, ka personīgi nav informēts, vai Ivanova-Jevsejeva plāno nolikt savu deputāta mandātu, bet gadījumā, ja tas notiks, viņš piekritīs kļūt par Saeimas deputātu.

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais