"Saskaņa" rosina atteikties no kriminālās imunitātes Saeimas deputātiem

© F64

Opozīcijas partija "Saskaņa" rosina atcelt Saeimas deputātiem imunitāti ne tikai administratīvo pārkāpumu lietās, bet arī krimināllietās, kā arī atteikties no imunitātes arī vēl citām valsts amatpersonām - tiesībsargam, tiesnešiem, prokuroriem, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem.

Lai skaidrotu savu ierosinājumu, "Saskaņas" frakcijā rīt, 21.oktobrī, notiks preses konference, aģentūru LETA informēja partijā.

"Valsts amatpersonas nedrīkst palikt nesodītas par izdarītiem administratīviem pārkāpumiem, kā arī tām nav saglabājamas nekādas privilēģijas kriminālprocesos, kuros tās ir iesaistītas," teikts partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Saskaņa" esot 2012.gadā rosinājusi atcelt imunitāti administratīvo pārkāpumu lietās deputātiem, tiesnešiem, prokuroriem, KNAB darbiniekiem, specdienestiem un citām valsts amatpersonām, kā arī izslēgt gadījumus, kad Saeimas atļauja būtu nepieciešama, lai kādu deputātu vai tiesnesi sauktu pie kriminālatbildības vai veiktu pie tā kratīšanu.

"Lai arī toreiz no koalīcijas puses šāds ierosinājums netika atbalstīts, "Saskaņas" Saeimas frakcija uzskata, ka šo situāciju ir iespējams risināt šodien, ņemot vērā "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības pēkšņo vēlmi šo jautājumu risināt," norāda deputāts Andrejs Elksniņš (S).

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja ierosinājumu atcelt Satversmē paredzēto deputātu administratīvo imunitāti.

"Saskaņa" rosina atteikties no visa veida imunitātes Saeimas deputātiem, tiesnešiem, prokuroriem un KNAB.

Svarīgākais