Turpina šķetināt bēgļu uzņemšanas jautājumus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija un Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisija šodien skatīs jautājumus, kas saistīti ar bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Cilvēktiesību komisija turpinās darbu pie grozījumu Patvēruma likumā izskatīšanas, savukārt Valstiskās audzināšanas komisija spriedīs par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā. Uz apakškomisijas sēdi uzaicināti Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots, iepriekš komisija vienojusies likumā noteikt - ja patvēruma meklētāja apskate būs saistīta ar ķermeņa atkailināšanu vai pārmeklēšanu, apskati veiks tā paša dzimuma amatpersona.

Tāpat deputāti vienojušies, ka nepilngadīgos aizturēs vien izņēmuma gadījumos.

Iepriekšējās sēdēs komisijas deputāti atlika lemšanu par vairākiem grozījumiem, vienojoties pirms tam uzklausīt nozares speciālistus. Komisija nolēma nebalsot par Romualda Ražuka (V) priekšlikumu noteikt, ka nepilngadīgiem patvēruma meklētājiem ir tiesības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā saņemt visu medicīnisko palīdzību, kuras nesniegšana var radīt apdraudējumu bērna attīstībai un veselībai.

Tāpat komisija vēl nav balsojusi par deputāta Mārtiņa Bondara (LRA) priekšlikumu Patvēruma likumā noteikt valdībai pienākumu izstrādāt patvēruma meklētāju, bēgļu un alternatīvo statusu ieguvušo personu integrācijas pamatnostādnes.

Svarīgākais