Latvijas prezidents Ņujorkā uzrunā valstu līderus

© Scanpix

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakar uzstājās ar uzrunu ANO Ģenerālās asamblejas 70. sesijā, mudinot rast starptautisku risinājumu konfliktam Ukrainas austrumos un atbalstot Ukrainas teritoriālo integritāti, kā arī uzsverot nepieciešamību reformēt ANO Drošības padomi un, izvēloties nākamo ANO ģenerālsekretāru, ņemt vērā arī Austrumeiropas valstu grupas piedāvājumu.

Valsts prezidents paudīs Latvijas viedokli arī citos starptautiski svarīgos jautājumos – gan politiska izlīguma meklējumos, lai pārtrauktu vardarbību Sīrijā, gan sakarā ar pieaugošo migrācijas vilni no konflikta plosītajām Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm uz Eiropu, kas kļuvis par vienu no lielākajiem mūsdienu humānajiem izaicinājumiem.

Pēc uzstāšanās ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā R. Vējonis devās uz Vašingtonu, lai tiktos ar ASV Kongresa un mediju pārstāvjiem, kā arī uzstātos Eiropas Politikas studiju centra ASVCentrāleiropas Stratēģijas forumā, kurā prezidents skaidros pašreizējos drošības izaicinājumus reģionā.

Tāpat paredzēts, ka prezidents sniegs interviju laikrakstam Wall Street Journal. Savukārt šodien prezidentam paredzēta dalība Eiropas Politikas studiju centra rīkotajā ASV – Centrāleiropas Stratēģijas forumā, kā arī uzruna un dalība Eiropas Politikas studiju centra rīkotajā ASV – Centrāleiropas Stratēģijas foruma paneļdiskusijā par Transatlantiskā reģiona drošību nākotnē. R. Vējonim paredzēta arī tikšanās ar ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju senatoru Bobu Korkeru, darba pusdienas Vašingtonas Nacionālajā preses klubā, tikšanās ar Hiršhorna galerijas direktora vietnieci Elizabeti Dugalu un galerijas apskate, kā arī tikšanās ar Latvijas vēstniecības ASV diplomātiem un darbiniekiem. Dienas noslēgumā prezidentam paredzēts Ārlingtonas Nacionālās kapsētas apmeklējums. Prezidenta darba vizīte ASV noslēgsies 2. oktobrī.



Svarīgākais