"Volkswagen" skandāls rosina veikt reformas ES

© REUTERS/DADO RUVIC

Nesenais autobūves uzņēmuma "Volkswagen" skandāls par krāpšanos ar izplūdes gāzes rādītājiem, licis Eiropas Komisijai (EK) sākt strādāt pie jaunām reformām automobiļu atbilstības apstiprināšanai Eiropas Savienībā (ES), informē 'Reuters.

Iepriekš jau ziņots, ka ''Volkswagen'' pieķerts izmantojot programmatūru, lai pārbaudēs viltotu emisijas rādītājus. Tas izraisijas plašas un tūlītejas sarunas, lai mainītu Eiropas automašīnu apstiprināšanas sistēmu, kas līdz šim ļauj dalībvalstīm būt atbildīgām par izmešu atbilsības normām.

EK mērķis ir precizēt un stiprināt sistēmu un informācijas apmaiņu starp atbildīgajām institūcijām. Jaunās reformas tiks izstrādātas līdz šī gada beigām. Pēc tam priekšlikumus būs jāapstiprina ES dalībvalstīm un Eiropas Parlamentam.

Politika

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.