Straujuma sola ciešāku sadarbību ar opozīciju

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sola ciešāk sadarboties ar opozīcijas frakcijām, uzklausot un ņemot vērā opozīcijas konstruktīvus priekšlikumus.

Vienlaikus premjerministre noraida pieņēmumus, kā šādā veidā varētu tikt meklēti jaunie sabiedrotie. "Es noraidu jebkādas izskanējušās domas, ka šeit tiek veidota jauna koalīcija vai kas tāds," pēc tikšanās ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) sacīja valdības vadītāja.

"Uzskatu, ka tagad, kad beigusies prezidentūra, parādījās daudz vairāk laika. Jātiekas ar opozīcijas partijām, lai saņemtu viņu priekšlikumus," skaidroja Straujuma. Viņa piebilda, ka arī šodien tikšanās laikā ar LRA pierakstījusi dažus priekšlikumus, kas ir ļoti konstruktīvi un vērā ņemami.

Šodien ar LRA pārrunāti ar valsts budžeta veidošanu un bēgļu uzņemšanu saistītie jautājumi. Straujumai jau ieplānotas sarunas arī ar pārējām opozīcijas frakcijām - "Saskaņu" un "No sirds Latvijai".

Šodienas saruna ar LRA premjerministrei "ļoti patika". Viņa piebilda, ka opozīcijas un koalīcijai kopā jāsadarbojas, veidojot izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa piemērošanā, izstrādājot mazās uzņēmējdarbības likumu. LRA šajā jautājumā ir gatava iesaistīties.

LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš teica, ka sarunas laikā ar valdības vadītāju tika uzsvērts - reģionos dzīve ir citādāka nekā Rīgā. Tāpat LRA ir atšķirīgs viedoklis par budžeta ieņēmumu daļas palielināšanu, un nav atbalstāmi tas, ka valdība pašlaik koncentrējas uz nodokļu palielināšanu.

Liepiņš pauda prieku, ka premjerministre atrada laiku un veltīja uzmanību LRA. "Tā stunda bija vērtīga tīri psiholoģiski abām pusēm," teica politiķis. Savukārt Straujuma piebilda, ka šī saruna bija noderīga arī praktiski.

Taujāts, vai LRA vēlētos piedalīties valdības darbā, Liepiņš pauda, ka tas nebija diskusijas pamats un par to nebija jautājumu. Vienlaikus viņš atzina, ka "kopsadarbība valdībai nevedas". LRA varētu palīdzēt risināt atsevišķus jautājumus, tomēr par darbu valdībā vai amatiem netiek runāts, apgalvoja politiķis.

Viņš arī akcentēja, ka LRA bija vairāk pretenziju nekā atbalsta valsts budžetam. Tāpat Liepiņš uzsvēra, ka valsts pārvaldei vajadzētu "sākt nodarboties ar pieticību un atbildību".

Kā ziņots, Straujuma šodien ar LRA pārrunāja jautājumus par valsts budžetu un bēgļiem. Par bēgļiem LRA turpinās spriest frakcijas sēdē trešdien, 30.septembrī, bet šodien saruna bija galvenokārt par budžetu.

Premjerministres nākamās tikšanās ar opozīcijas partiju "No sirds Latvijai" un "Saskaņa" pārstāvjiem paredzētas 6.oktobrī un 7.oktobrī.