Straujuma piedalīsies ārkārtas sanāksmē par migrācijas krīzi

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien piedalīsies Eiropadomes ārkārtas sanāksmē Briselē, kur Eiropas Savienības (ES) valstu līderi diskutēs par migrācijas krīzi un tās iespējamiem risinājumiem, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Ārkārtas sanāksmē notiks diskusija par palīdzības sniegšanu dalībvalstīm, kuras savas ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ pirmās saskaras ar migrācijas radītajām sekām. Tāpat tiks spriests par sadarbību un atbalstu Rietumbalkānu valstīm, Turcijai un valstīm, kas robežojas ar Sīriju.

Darba kārtībā būs arī jautājums par bēgļu atgriešanu un atpakaļ uzņemšanu un par iespējamiem risinājumiem krīzei Sīrijā.

Ārkārtas neformālo sanāksmi sasauca ES Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Viņš sanāksmē klātesošos informēs arī par saviem secinājumiem attiecībā uz situāciju Vidusjūras reģiona un Tuvo Austrumu valstīs.

Jau ziņots, ka Latvijas pozīcija bēgļu jautājumā paredz, ka tā piekrīt brīvprātīgi uzņemt papildu 526 patvēruma meklētājus, bet iebilst pret obligāto kvotu sistēmas ieviešanu, norādot, ka bēgļu jautājuma risināšanā fiziska personu pārdale ir tikai galējais līdzeklis ārkārtas situācijās.

Lai gan sākotnēji valdība pozīciju bija plānojusi pieņemt tikai 29.septembrī, negaidīti tika sasaukta Eiropadomes ārkārtas sanāksme, tāpēc pozīcija tika apstiprināta pagājušajā nedēļā.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais