Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Ploriņa īsu mirkli vadītais Operatīvās ķirurģijas centrs vēl nemaz nav sācis darbu

© F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Operatīvās ķirurģijas centrs, no kura vadītāja amata atstādināts bijušais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš, darbu sāks tikai šā gada beigās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, Operatīvās ķirurģijas centrs darbosies kā vienota, koordinējoša vienība, kas apvienos līdz šim patstāvīgi vairākos slimnīcas stacionāros strādājošus operāciju blokus un citas struktūrvienības, kas nodrošina anestezioloģiju, intensīvo terapiju un medicīnisko ierīču apstrādi.

Viņa skaidroja, ka ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu pagājušajā gadā ir veikta stacionāra "Gaiļezers" operācijas zāļu telpu pārplānošana un rekonstrukcija, izveidojot Operāciju bloku ar 22 zālēm. Rekonstrukcija tika veikta ar mērķi optimizēt ķirurģisko pakalpojumu sniegšanu, centralizējot pakalpojumus stacionārā "Gaiļezers", tādējādi palielinot ķirurģisko aktivitāti un pakalpojumu skaitu minētajā stacionārā, ievērojami paaugstinot izmaksu efektivitāti, samazinot operāciju intensitāti citos slimnīcas stacionāros, kā arī uzlabojot pacientu drošību un ārstniecības kvalitāti.

Tomēr, lai pilnībā sasniegtu minētos projekta mērķus, nepieciešams uzlabot sadarbību starp dažādām operatīvās ķirurģijas pakalpojumus nodrošinošām struktūrvienībām, norādīja Potetinova. Procesu optimālai vadībai tika piedāvāts izveidot Operatīvās ķirurģijas centru, kurā darbosies vairākas operatīvās ķirurģiskās darbības nodrošināšanā iesaistītās struktūrvienības, atbilstoši vienotai Austrumu slimnīca operatīvās ķirurģiskās darbības koncepcijai.

Slimnīcas valde šī gada 30.jūlijā apstiprināja projektu "Operatīvās ķirurģijas centra izveide un attīstība". Kopumā visas projekta paredzētās aktivitātes plānots īstenot 2,5 gadu laikā, tomēr centrs kā struktūrvienība tiktu izveidots līdz gada beigām.

Operatīvās ķirurģijas centra vadītājam būtu jāpiedalās tā izveidē un tālāko aktivitāšu īstenošanā.

Jau ziņots, ka Ploriņš vakar atstādināts no jaunā amata - Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amata Austrumu slimnīcā, aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga.

Slimnīca Ploriņu izlēma no amata atstādināt, kad "saņēma visus dokumentus no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Veselības ministrijas". "KNAB dokumentos viss ir pateikts, un viņš pilnā apjomā nevar pildīt pienākumus," sacīja slimnīcas vadītāja un piebilda, ka Ploriņš atstādināts uz trīs mēnešiem un viņam netiek saglabāta arī darba alga.