Vācija atbalsta ES fondu samazināšanu valstīm, kas noraida imigrantu kvotas

© Publicitātes foto

Vācija otrdien paziņoja, ka tā atbalsta Eiropas Savienības (ES) fondu izmantošanu kā spiedienu, lai panāktu, ka dalībvalstis pieņem obligātās 120 000 bēgļu izmitināšanas kvotas.

Vairākas Austrumeiropas valstis iepriekš atteikušās atbalstīt priekšlikumu par imigrantu sadalīšanu ES valstu vidū.

"Sarunu situācija ir tāda, ka nekas nenotiek ar valstīm, kas atsakās. Mums ir jārunā par veidiem, kā vērst spiedienu. Tās bieži vien ir valstis, kas saņem ES struktūrfondu naudu," telekanālam ZDF sacīja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers "ierosinājis, ka mums vajadzētu izvērtēt, vai šīm valstīm vajadzētu saņemt mazāk struktūrfondu naudu, un es tam piekrītu," piebilda ministrs.

ES iekšlietu ministri pirmdien nespēja vienoties par saistošām kvotām 120 000 bēgļu sadalei.

Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kaliņaks sacīja, ka viņa valsts, Čehija un citas atteicās atbalstīt plānu un aicināja sasaukt ES līderu samitu.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.