Straujuma norāda, ka bēgļu jautājums var apdraudēt valdības stabilitāti

© F64

Lai gan joprojām nav īstas skaidrības, cik daudz bēgļu būs jāuzņem Baltijas valstīm, Latvijas ministru prezidente Laimdota Straujuma norāda, ka arī šajā jautājumā Baltijai jāparāda sava vienotība.

Šī rīta raidījumā "Rīta panorāma" Straujuma norādīja, ka bēgļi, kas ieradīsies Latvijā tiks rūpīgi vērtēti. Šeit uz palikšanu netiks atstāti tā saucamie ekonomiskie bēgļi, kas dodas vien labākas dzīves meklējumos.

Pēc premjeres domām rūpīgi jāvērtē, no kuras valsts nāk šie cilvēki. Jānoskaidro, vai viņu mājvietu patiešām skārusi karadarbība.

Straujuma arī norādīja, ka bēgļu jautājums var apdraudēt valdības stabilitāti. Kā teica valdības vadītāja, ir visai reāli, ka Latvijai būs jāuzņem vairāk bēgļu nekā līdz šim plānotie 250. Taču, lai runātu par lielāku bēgļu skaitu, viņai būšot nepieciešams koalīcijas mandāts. Ņemot vērā, ka "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK stingri paudusi nostāju, ka nepiekritīs uzņemamo bēgļu skaita palielināšanai, iespējams, būs nepieciešams Saeimas lēmums.

Jau vairākkārt esam stāstījuši, ka vēl nav skaidri zināms, cik bēgļu nāksies uzņemt katrai Eiropas valstij. Vakar neoficiāli izskanējusi informācija, ka vislielāko bēgļu skaitu varētu būt jāuzņem Vācijai un Francija. Tikmēr aktīvi bēgļu krīze tiek risināta Ungārijā, kas uz robežas ar Serbiju uzcēlusi vairākus metrus augstu žogu. 

Politika

ASV izlūkdienesti uzskata, ka Krievija var ķerties pie "apņēmīgiem atbildes pasākumiem", ja Vašingtona un tās sabiedrotie ļaus Ukrainai veikt triecienus ar ASV, Lielbritānijas un Francijas tāla darbības rādiusa raķetēm dziļi Krievijas teritorijā, atsaucoties uz Savienoto Valstu amatpersonām, vēsta laikraksts "New York Times" (NYT).

Svarīgākais