Kalniete: Ciprs domā, kā saglabāt savu popularitāti

© f64

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs sāk zaudēt atbalstu - viņš izmantoja šo brīdi, lai ātri izziņotu vēlēšanas, apzinoties, ka pretējā gadījumā zaudēs savu popularitāti, pārliecināta Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

 

"Diemžēl nav pārliecības, ka izdosies glābt Grieķiju, tāpēc, ka šajā valstī ir pārāk haotiski politiskie procesi, tur nav stabilitātes," šorīt LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Kalniete, piebilstot, ka par to liecina arī Cipra paziņojums par demisiju un ārkārtas vēlēšanām. "Ciprs domā, kā saglabāt savu popularitāti," sacīja Kalniete.

Deputāte pauda pārliecību, ka situācija politiskajā līdzsvarā pēc vēlēšanām Grieķijā daudz nemainīsies. "Tas populisma vilnis, kas šobrīd ir Grieķijā, un visi tie kreisie kārdinājumi ir satraucoši mums visiem," pauda eiroparlamentāriete.

"Cipram, grieķu tautai un vēlētājiem jāapzinās, ka šī ir viņu pēdējā iespēja. Ja Grieķija nepildīs savus solījumus, tad ir tikai viens ceļš - iziešana no eirozonas," uzsvēra Kalniete.

Deputāte arī piebilda, ka gadījumā, ja Grieķija nepildīs savas saistības, Latvijai ir risks zaudēt vairākus simtus miljonus eiro no caur Eiropas Stabilitātes mehānisma Grieķijai aizdotās naudas. Tas gan uz citu valstu iespējamo zaudējumu fona nebūtu lielākais zaudējums.

Kā ziņots, Grieķijas premjerministrs Ciprs ceturtdien paziņoja par savu demisiju un izsludināja ārkārtas vēlēšanas, kas varētu notikt 20.septembrī. "Es tuvākajā laikā tikšos ar republikas prezidentu un iesniegšu savu un savas valdības atkāpšanās rakstu," televīzijā uzrunājot tautu, paziņoja Ciprs.

"Es vēlos nodot grieķu tautai visu, ko esmu paveicis, lai tā varētu vēlreiz to izvērtēt," piebilda premjers.

Svarīgākais