Valdība ārkārtas sēdē skatīs jautājumus par palīdzību Grieķijai

© F64

Šodien notiks Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā plānots skatīt jautājumus, kas saistīti ar palīdzības sniegšanu Grieķijai.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) kolēģus informēs par Latvijas nacionālo pozīciju par nepieciešamajiem pasākumiem, kas jāveic Grieķijai, lai stabilizētu situāciju, un nepieciešamajiem lēmumiem Grieķijas makroekonomiskās korekcijas programmas noslēgšanai.

Tāpat valdība skatīs jautājumu par Ministru kabineta piekrišanu balsojumam Eiropas Stabilitātes mehānisma valdes sēdē un direktoru padomē, kas notiks 19.augustā.

Šodien gaidāmā valdības sēde notiks aiz slēgtām durvīm.

Kā ziņots, 17.jūlijā valdība deva mandātu Latvijas finanšu ministram Jānim Reiram (V) sākt sarunas par palīdzības programmas sākšanu, ko caur Eiropas Stabilitātes mehānismu varētu piešķirt Grieķijai. Latvija ir ieinteresēta, lai, veicot reformas, Grieķija kā Eiropas Savienības, eirozonas un NATO dalībvalsts stiprinātu kopējo ekonomiku, drošību un stabilitāti.

Finanšu ministrija ir saņēmusi starptautisko aizdevēju sagatavoto saprašanās memorandu par palīdzības sniegšanu Grieķijai, un patlaban notiek Latvijas pozīcijas gatavošana.

Svarīgākais