NEPLP piemēro LTV 2500 eiro sodu

© F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien nolēma piemērot administratīvo sodu Latvijas Televīzijai (LTV) 2500 eiro apmērā par sižetiem, kuros demonstrēta marihuānas audzēšana un lietošana.

NEPLP atzina, ka sižeti neatbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam, aģentūru LETA informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, NEPLP konstatēja, ka šā gada 25.jūnijā demonstrētā dokumentālā filma "Gambija - otra Jamaika" satur sižetus, kas neatbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam - sižeti par marihuānas audzēšanu un lietošanu. LTV neapstrīd šajā administratīvajā lietā konstatētos faktus, informēja Berga.

NEPLP pieņēma lēmumu sodīt LTV par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 201.5 panta piektajā daļā paredzētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu - par normatīvajos aktos elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanai vai pakalpojumu sniegšanai pēc pieprasījuma noteikto aizliegumu un ierobežojumu pārkāpumu. Par šo pārkāpumu juridiskajām personām var piemērot naudas sodu no piecsimt līdz 10 000 eiro.

NEPLP šodienas sēdē ar administratīvo sodu nolēma sodīt arī SIA "Ogres televīzija". Šo televīziju tika pieņemts lēmums sodīt par LAPK 166.13 panta otrajā daļā paredzētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu programmā OTV un uzlika administratīvo sodu - naudas sodu 5000 eiro apmērā. Pārbaudot programmas OTV ierakstus par laika posmu no 2015.gada 17.februāra līdz 14.aprīlim, NEPLP konstatēja, ka programmā vairākkārt reklamēts azartspēļu pakalpojumu sniedzējs "Optibet", informēja Berga.

 

Svarīgākais