Vējonis: Matīsam nav iemesla demisionēt

© F64

Pašreizējai valdībai ir jāturpina strādāt, turklāt satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisijai nav iemesla, šodien pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis (ZZS).

Šis jautājums šodien ir pārrunāts tikšanās laikā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), un Vējonis uzskata, ka valdībai viennozīmīgi ir jāturpina strādāt un jāpieņem lēmumi, kas saistīti gan ar budžetu, gan izglītības un veselības jautājumiem.

Komentējot Latvijas Reģionu apvienības prasību pēc Matīsa demisijas, Vējonis pauda, ka ministra atbildība par pēdējā laika notikumiem satiksmes nozarē nav tāda, lai viņam vajadzētu atkāpties no amata. ''Patlaban tas vairāk tiek izmantots partiju politisko ambīciju apmierināšanai,'' pauda prezidents.

Arī premjerministre, komentējot šādu prasību, atgādināja jau vakar pausto, ka neuzskata, ka ministram būtu jāuzņemas šāda atbildība.

Kā ziņots, opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas sēdē vakar nolēma rosināt satiksmes ministra Matīsa demisiju. Kā aģentūrai LETA skaidroja LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, šāds lēmums saistīts gan ar aizdomās par kukuļņemšanu turētā nu jau bijušā "Latvijas Dzelzceļa" prezidenta Uģa Magoņa lietu, gan arī ministram zināmā mērā jāuzņemas atbildība situācijā ar reibumā pieķerto "airBaltic" apkalpi.

Pēc LRA domām, Matīss pilnībā nekontrolē, kas notiek Satiksmes ministrijā, kā arī zaudējis uzticību kā ministrs pēc situācijas ar Magoni. Liepiņš piebilda, ka LRA frakcija iepriekš bija uzdevusi jautājumus saistībā ar Magoni, bet tad esot ticis apgalvots, ka viss ir kārtībā.

 

Svarīgākais