LRA pieprasa satiksmes ministra Matīsa demisiju

© F64

Opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas sēdē šodien tika pieņemts lēmums rosināt satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju, aģentūru LETA informēja LRA.

Šo iniciatīvu LRA aicinās atbalstīt arī pārējos parlamentā pārstāvētos politiskos spēkus, lai sasauktu Saeimas ārkārtas sēdi, kurā tiktu izskatīta Matīsa atbilstība ieņemamajam amatam un lemts par viņa atbrīvošanu.

LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš skaidroja, ka šāds lēmums saistīts gan ar aizdomās par kukuļņemšanu turētā nu jau bijušā "Latvijas Dzelzceļa" prezidenta Uģa Magoņa lietu, gan arī ministram zināmā mērā jāuzņemas atbildība situācijā ar reibumā pieķerto "airBaltic" apkalpi.

"Mēs saprotam, ka ministrs nenosaka, kurš pilots vadīs lidmašīnu, bet šajās dienās nebija nekādas ministra reakcijas," piebilda Liepiņš. Tāpat šāds lēmums saistīts arī ar situāciju uzņēmumā Latvijas Pasts un "Latvijas Autoceļu uzturētājs" .

Pēc LRA domām, Matīss pilnībā nekontrolē, kas notiek Satiksmes ministrijā, kā arī zaudējis uzticību kā ministrs pēc situācijas ar Magoni. Liepiņš piebilda, ka LRA frakcija iepriekš bija uzdevusi jautājumus saistībā ar Magoni, bet tad esot ticis apgalvots, ka viss ir kārtībā.

Liepiņš norādīja, ka demisijas rosināšanai nepieciešami vismaz desmit deputātu paraksti, un visi astoņi LRA deputāti atbalstīs šo ieceri. Liepiņš piebilda, ka vairāki politiskie spēki par šo jautājumu varētu lemt partiju valdes sēdēs nākamnedēļ.

 

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais