Straujuma ar Valsts prezidentu pārrunās nākamā gada budžetu

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ, 13.augustā, tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), lai pārrunātu nākamā gada budžeta veidošanu.

Trešdien, 12.augustā, notiks arī iknedēļas prezidenta un valdības vadītājas tikšanās, kurā tiks pārrunātas aktualitātes, liecina Straujumas darba kārtības.

Ar 2016.gada budžetu saistītie jautājumi nākamnedēļ, 11.augustā, tiks izskatīti arī valdības sēdes slēgtajā daļā. Valdības sēdē ministri iepazīsies ar informatīvo ziņojumu par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2016.-2018.gadā, fiskālo risku deklarācijas projektu, kā arī ziņojumu par neatkarīgo institūciju iesniegtajām jaunajām politikas iniciatīvām 2016., 2017. un 2018.gadam, liecina Ministru kabineta sēdes darba kārtība.

Jau ziņots, ka nākamā gada valsts budžetu plāno veidot, balstoties uz iekšzemes kopprodukta izaugsmes prognozi 3% apmērā. Reirs vakar ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pārrunājis ar valsts budžetu saistītus jautājumus. Tikšanās laikā prezidents informēts, ka FM redzējums par makroekonomisko attīstību nākamajam gadam sakrīt ar Latvijas Banku un Ekonomikas ministriju. "Mēs iekļausim 3% izaugsmi nākamajam gadam, deficīta līmenis būs 1%, bet inflācija prognozēta ap 2%," sacīja Reirs.

Politika

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais