Grieķijas parlaments atbalsta reformu plānu

© Scanpix

Grieķijas parlaments naktī uz sestdienu apstiprinājis reformu plānu, kuru valdība piedāvājusi Eiropas Savienībai (ES), lai saņemtu jaunu finansiālo palīdzību valsts glābšanai no maksātnespējas.

No 300 parlamenta deputātiem reformu paketi atbalstīja 251 likumdevējs, dodot premjerministram Aleksim Cipram mandātu sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem pirms svētdien gaidāmā ES samita, kurā tiks lemts par jaunu, jau trešo, palīdzības paketi Grieķijai.

Ceturtdien ES iesniegtie Grieķijas reformu priekšlikumi, kas cita starpā paredz arī izmaiņas pensiju sistēmā un nodokļu paaugstināšanu, izsaukuši sašutumu daļā paša Cipra pārstāvētās kreiso ekstrēmistu partijas "Syriza" biedru, un aptuveni desmit partijas deputāti balsojumā atturējās vai arī balsoja pret.

Taču ar opozīcijas atbalstu Cipram izdevās iegūt mandātu sarunām ar aizdevējiem.

Politika

Sestdien aizvadītais “Vienotības” kongress aizritēja labākajās “vienīgās pareizās partijas” kongresu tradīcijās. Viss, ko darām, ir labi, pareizi, un labāk par mums neviens nevar. Mēs vienīgie – valsts sekmīgas attīstības garants. Ne vārda patiesas paškritikas, ne vārda par skandāliem, kas pēdējā gada laikā saistījušies ar “Vienotības” vārdu.

Svarīgākais