Bergmanis turpinās Vējoņa iesākto

© F64

Līdz ar partijas biedra Raimonda Vējoņa kļūšanu par Valsts prezidentu jaunā amatā trešdien apstiprināts arī Raimonds Bergmanis. Saeima viņu apstiprināja aizsardzības ministra amatā. Pārmaiņas aizsardzības jautājumos viņš neplāno.

Zaļo un zemnieku savienība R. Bergmani šim amatam izvirzīja uzreiz pēc tam, kad līdzšinējo aizsardzības ministru R. Vējoni ievēlēja par prezidentu.

Pirms parlamentāriešu balsojuma viņus uzrunāja premjerministre Laimdota Straujuma, kas atgādināja par R. Bergmaņa līdzšinējo pieredzi un patriotisma apliecinājumiem. Proti, viņš līdz šim bija Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja biedrs, kā arī NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis. Viņam ir arī divas augstākās izglītības, bet uzticību Latvijas valstij raksturo saņemtās atzinības – valsts apbalvojums Atzinības krusts un 1991. gada Barikāžu dalībnieka piemiņas zīme, arī militārie apbalvojumi.

Balsojumā R. Bergmaņa kandidatūru atbalstīja 50 deputātu, pret balsoja pieci No sirds Latvijai deputāti, bet balsojumā nepiedalījās Saskaņas pārstāvji. Septiņi Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji atturējās.

Pēc viņa apstiprināšanas jaunajā amatā aizsardzības ministrs nekautrējās atzīt, ka viņam vēl daudz laika būs jāpavada, apgūstot lielo informācijas daudzumu, taču tas viņa apņēmību godam pildīt jaunos pienākumus nemazinot.

R. Bergmanis apliecina, ka aizsardzības jomā nav nepieciešamas lielas reformas un viņš turpinās R. Vējoņa aizsāktos darbus un veltīs visas pūles, lai aizsardzības budžetam līdz 2018. gadam patiešām tiktu atvēlēti divi procenti no iekšzemes kopprodukta.

«Visas NATO valstis tieksies uz šiem diviem procentiem no valsts iekšzemes kopprodukta. Un arī mēs esam šādu solījumu devuši. Jāsaprot, kā mēs to tērēsim, cik daudz naudas mums būs, un tas jādemonstrē mūsu sabiedrotajiem,» teica jaunais aizsardzības ministrs.

Pirms ievēlēšanas Saeimā R. Bergmanis bijis Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomnieks, treneris sporta klubā Ķeizarmežs, instruktors Valsts prezidenta Drošības dienestā, kā arī Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists. Viņš bijis arī Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents, Latvijas Olimpiešu kluba prezidents un Latvijas Olimpiskās akadēmijas senators.



Svarīgākais