Mamikins: EP rezolūcija par Krieviju vietām pilna ar naidu

© F64

Eiropas Parlamenta (EP) pieņemtā rezolūcija, kurā Eiropas Savienībai (ES) tiek rosināts būtiski pārvērtēt tās attiecības ar Krieviju, vietām bija pilna ar naidu, kas vērsts pret Krievijas vienkāršajiem iedzīvotājiem, tā savu balsojumu pret minēto rezolūciju skaidroja EP deputāts Andrejs Mamikins (S).

Mamikins pauda viedokli, ka rezolūcija neveicinās politisko dialogu, jo "tās mērķis bija ziņotājam [lietuviešu deputātam Gabrieļus] Landsberģim panākt partijas priekšsēdētāja posteni Lietuvas konservatīvajā partijā, nevis izanalizēt ES un Krievijas attiecības".

Tāpat Mamikins skaidroja, ka rezolūcija vietām ir pilna ar naidu, kas vērsts pret vienkāršajam Krievijas pilsoņiem. "Mēs varam kritizēt varu, bet reportieris neko nepiedāvāja. Es pats pašā sākumā iesniedzu astoņus grozījumus, bet 14 grozījumus parakstīju kopā ar savas grupas ēnu reportieri," situāciju skaidroja Mamikins.

"Neskatoties uz to, ka lielākā daļa manas grupas deputātu balsoja par rezolūciju, es nobalsoju pret un zinu, ka tāds nebiju vienīgais," norādīja deputāts.

Jau ziņots, ka ES ir būtiski jāpārvērtē tās attiecības ar Krieviju, ko smagi iedragājis Krievijas tīšais demokrātisko principu, pamattiesību un starptautisko tiesību pārkāpums, kā arī vardarbība pret kaimiņvalstīm un to politiskā destabilizācija, trešdien pieņemtajā rezolūcijā norāda EP deputāti.

Par rezolūciju no Latvijas pārstāvjiem EP balsoja "Vienotības" deputāti Inese Vaidere, Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš un Artis Pabriks, un dokumenta pieņemšanu atbalstīja arī parlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK). Pret dokumenta pieņemšanu balsoja deputāti Tatjana Ždanoka (LKS) un Andrejs Mamikins (S), savukārt parlamentāriete Iveta Grigule (ZZS) balsojumā nepiedalījās.