Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs neformālā gaisotnē tiekas ar citiem ārlietu ministriem

© F64

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Rīgā uzņems Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministrus, kuri piedalīsies neformālā ES ārlietu ministru sanāksmē.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) šodien turpināsies Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālā tikšanās, kurā notiks diskusijas par ārpolitikas un drošības politikas mērķiem.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, neformālajā sanāksmē ministri diskutē par politisko saspīlējumu Lībijā, kā arī šībrīža situāciju Ukrainā un ES attiecībām ar Krieviju. Tāpat tiks pārrunāta gatavošanās Austrumu partnerības samitam Rīgā. Sanāksmē notiks arī viedokļu apmaiņa par Eiropas Drošības stratēģijas pārskatu.

Viena no sesijām tiks veltīta Eiropas Kaimiņattiecību politikas pārskatam. Savukārt diskusijā par situāciju ES kaimiņu reģionos piedalīsies arī ES kandidātvalstu ārlietu ministri.

Neformālā jeb tā dēvētā Gimnihas sanāksme ir tradicionāla ES ārlietu ministru tikšanās, kuru organizē ES prezidējošā valsts. Gimnihas tikšanos laikā netiek pieņemti saistoši lēmumi. Tās ministriem nodrošina iespēju pārrunāt aktuālos jautājumus neformālā gaisotnē.