Ņemcova slepkavības brīdī novērošanas kameras bija izslēgtas

© Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības brīdī novērošanas kameras nozieguma rajonā bija izslēgtas remontdarbu veikšanai, vai arī ierakstījušas neskaidrus attēlus, pirmdien vēsta laikraksts "Kommersant".

"[Slepkavības] apkaimē uzstādīto novērošanas kameru ieraksti ir vai nu neskaidri, vai arī to nav vispār, jo tās uz remontdarbu laiku bija atslēgtas," vēsta laikraksts.

Slepkavība tomēr tikusi uzfilmēta, tiesa gan, no krietna attāluma, ar telekanāla TVC kameru, kuras ieraksti parasti tiek izmantoti ziņu pārraidēs.

Spriežot pēc šī ieraksta, slepkavība uz tilta notikusi plkst.23.31. Slepkava, kā šķiet, Ņemcovu gaidījis uz tilta sānu kāpnēm. No turienes pēc līdzzinātāju signāla viņš ātri devies augšā un uz tilta gājēju celiņa nošāvis Ņemcovu.

Ņemcovs piektdien vakarā tika nogalināts līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta. Kā redzams reportāžās no notikuma vietas, pie tilta laternu stabiem uzstādītas daudzas novērošanas kameras - gan standarta, gan specializētās, kas paredzētas automašīnu braukšanas ātruma fiksēšanai.

Politika

Krievijas karš Ukrainā sākās Krimā un tam jānoslēdzas ar Krimas atbrīvošanu, uzsvēra Krimas tatāru medžlisa priekšsēdētāja vietnieks Narimans Džeļals, kurš ceturtdien piedalījās Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārajā samitā Rīgā.

Svarīgākais