Kobzons atkārtoti lūdz pārskatīt viņa iekļaušanu "melnajā sarakstā"

© scanpix

Krievijas estrādes mākslinieks Josifs Kobzons Satversmes tiesā (ST) iesniedzis atkārtotu iesniegumu ar prasību pārskatīt viņa iekļaušanu "melnajā sarakstā", aģentūra LETA uzzināja Satversmes tiesā (ST).

Jaunais iesniegums ir līdzīgs pirmajam, kurā Kobzons apstrīdēja pērn ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) pieņemto lēmumu par Kobzona iekļaušanu to nevēlamo personu sarakstā, kurām uz nenoteiktu laiku ir liegta ieceļošana Latvijā, skaidroja ST.

Kobzona otro iesniegumu ST saņēmusi 21.janvārī. Tiesai to jāizskata mēneša laikā.

LETA jau ziņoja, ka pēc pirmā iesnieguma saņemšanas un izskatīšanas ST atteikusies ierosināt lietu par Kobzona iekļaušanu ''melnajā sarakstā''. Pirmais Kobzona iesniegums ST tika saņemts pagājušā gada 15.decembrī. Tajā viņš lūdza atzīt Imigrācijas likuma 61.panta septīto daļu par neatbilstošu Satversmes 92.panta pirmajam teikumam. Apstrīdētā norma paredz, ka ārlietu ministra lēmums par ārzemnieka iekļaušanu nevēlamo personu (persona non grata) sarakstā nav pārsūdzams.

Tiesa, izskatot pieteikumu, atzinusi, ka tas neatbilst Satversmes tiesas likuma prasībām, un nolēma atteikties ierosināt lietu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā neilgi pirms konkursa "Jaunais vilnis" sākuma Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas "melnajā sarakstā" tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

 

Svarīgākais