Rinkēvičs aicina Krieviju nekavējoties izvest savus spēkus no Ukrainas

© F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 21.Ministru padomes sanāksmē, kas norisinājās Bāzelē, Šveicē, izteica aicinājumu Krievijai nekavējoties izvest savus spēkus un bruņojumu no Ukrainas, kā arī ievērot starptautiskās saistības.

Kā informē Ārlietu ministrija, sanāksmē ministrs uzstājās ar runu, kurā nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā, pauda bažas par civiliedzīvotāju bojāeju Austrumukrainā, kā arī norādīja uz cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Ministrs īpaši vērsa uzmanību uz Krimas tatāru un citu mazākumtautību tiesību ievērošanu, paužot satraukumu par tatāru nolaupīšanas, spīdzināšanas un nogalināšanas gadījumiem, kā arī vardarbību pret tiem, kas pretojas okupācijai.

Rinkēvičs arī aicināja Krieviju ievērot tās starptautiskās saistības, pildīt Minskas vienošanās nosacījumus un nekavējoties izvest savus spēkus un bruņojumu no Ukrainas, tā nodrošinot Ukrainas un Krievijas robežas ievērošanu.

Runājot par citiem aktuāliem EDSO dienaskārtības jautājumiem, ministrs aicināja neaizmirst par iesaldētajiem konfliktiem Gruzijā, Moldovā un Kalnu Karabahā, akcentējot EDSO lomu šo konfliktu risināšanā.

21.EDSO Ministru padomi, kas norisinās Bāzelē, organizē EDSO prezidējošā valsts Šveice.

Politika

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais