Junkers: Es ceru, ka Krievija atkal kļūs par mūsu partneri

© scanpix

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers, ceturtdien atzina, ka kaut arī Krievija ir Eiropas Savienības (ES) "stratēģiskā problēma", tomēr tiks darīts viss, lai to atkal padarītu par ES partneri, vēsta France - Presse.

"Jā, Krievija ir stratēģiska problēma jau kādu laiku, un es ceru, ka rīt Krievija būs stratēģiskais partneris," pēc sarunām ar Bulgārijas premjerministru Boiko Borisovu, kurās galvenā uzmanība bija pievērsta Maskavas lēmumam atcelt gāzes vada "South Stream" būvniecību, sacīja Junkers.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Svarīgākais