Veselības ministrijas galvgalī arī zvērināts advokāts

© vm.gov.lv

Veselības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā apstiprināts zvērināts advokāts Mārtiņš Martinsons. Viņu amatā iecēlis jaunais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Mārtiņš Martinsons absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, 2007. gadā iegūstot bakalaura grādu tiesību zinātnēs, bet 2009. gadā - maģistra grādu tiesību zinātnēs un jurista kvalifikāciju. No 2008. gadam līdz 2011. gadam Martinsons bijis Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra jurists. 2011. gadā - ministra padomnieks juridiskos jautājumos un parlamentārā sekretāra pienākumu izpildītājs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. No 2011. - 2014. gadam Martinsons bijis Latvijas Mobilais Telefons padomes loceklis, savukārt līdz 2014. gada novembrim - padomes loceklis A/S Skrundas muiža, valdes priekšsēdētājs SIA Kafe Espresso un SIA M-sons Solutions.

Mārtiņš Martinsons ir zvērināts advokāts un Zvērinātu advokātu kolēģijas biedrs. Kā liecina Centrālās Vēlēšanu komisijas informācija viņš kandidējis 12. Saeimas vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības. Ziņās par deputāta kandidātu norādīts, ka viņš ir Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis.

Advokāta prakses interneta vietnē teikts, ka zvērināts advokāts M. Martinsons praktizē dažādās nozarēs un specializējas plašā jautājumu lokā, bet galvenokārt sniedz juridisko palīdzību sekojošās nozarēs: komerctiesības, nodokļu tiesības, administratīvais process un saistību tiesības.

 

Svarīgākais