ANO: Ukrainā kopš konflikta sākuma nogalināti vairāk nekā 3600 cilvēku

© Scanpix

Austrumukrainā kopš konflikta sākuma nogalināti vairāk nekā 3627 cilvēki vēl8447 guvuši ievainojumus, teikts ANO humāno jautājumu koordinācijas padomes izplatītajā paziņojumā.

Padome apkopojusi datus līdz 30. septembrim. Jāatzīmē, ka konflikta upuru skaitam pieskaitīti arī Malaizijas lidmašīnas katastrofā Ukrainā bojāgājušie.

Pēc ANO datiem konflikta teritorijā dzīvo vairāk kā pieci miljoni, trīssimti septiņdesmit deviņi tūkstoši cilvēki pārcēlušies uz citiem Ukrainas reģioniem, bet četrsimti divdesmit seši tūkstoši uz kaimiņvalstīm.

"Pēc vienošanās par uguns pārtraukšanu Austrumukrainā, pamiers pārtraukts jau vismaz trīs reizes. Ziņas par apšaudi Doņeckas un Luhanskas apgabalos pieaug," teikts paziņojumā.

Politika

Krievijas pret Ukrainu sāktajam karam nepieciešams taisnīgs un ilgstošs risinājums, taču tas būs atkarīgs no Rietumu demokrātiskās pasaules atbalsta Ukrainai, piedaloties drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference", uzsvēra Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).