Latvijas pārstāvju iekļaušana Krievijas "melnajā sarakstā" ir atbildes solis sankcijām

© nra arhīvs

Latvijas pārstāvju iekļaušana Krievijas "melnajā sarakstā" ir atbildes solis Eiropas Savienības (ES) un Latvijas ieviestajiem vīzu ierobežojumiem.

Krievijas vēstniecība Latvijā uzsver, ka "Maskava nebija šādu destruktīvu soļu iniciators". Vēstniecībā aģentūrai LETA arī norādīja, ka Krievijas puses rīcība nav ārpus vispārpieņemtās starptautiskās prakses veikt atbildes soļus saistībā ar vīzu ierobežojumiem, ko ieviesusi Latvija un ES.

"Melnajā sarakstā" tiek iekļauti cilvēki, kuri "ieņem agresīvu pretkrievisko pozīciju", informē vēstniecībā. To cilvēku vārdi, kuriem liegta iebraukšana Krievijā, netiek publiskoti. Līdz ar to cilvēkiem tiek rekomendēts precizēt, vai viņi var iebraukt Krievijā, ja viņi plāno apmeklēt šo valsti.

Jau ziņots, ka Krievija savā Eiropas Savienības (ES) personu "melnajā sarakstā" ir iekļāvusi Saeimas deputātu Andreju Judinu, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti un režisoru Alvi Hermani, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums atturējās nosaukt Krievijas "melnajā sarakstā" iekļauto Latvijas pilsoņu vārdus. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka Latvija izsaka nožēlu par šādu Krievijas rīcību, jo neredz tai nekādu loģisku pamatojumu, kāpēc tieši šīm personām ir liegta ieceļošana Krievijā.

Svarīgākais