Krievija izstrādā jaunas sankcijas pret Rietumiem

© publicitātes

Krievija nosodījusi Eiropas Savienības (ES) kārtējās sankcijas un pati sākusi izstrādāt jaunas sankcijas pret Rietumiem, vēsta ārzemju mediji.

Maskava nodēvējusi jaunās ES sankcijas pret Krieviju par nedraudzīgu aktu un solījusi atmaksāt ar uzviju.

"Mūsu atbilde būs proporcionāla zaudējumiem, ko tās sankcijas nodarīs mūsu valsts ekonomikai," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Maskava sagaida, ka Eiropas uzņēmumi lobēs pret šīm sankcijām, jo tās ir neproduktīvas, viņš piebilda.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Andrejs Belousovs savukārt atklāj, ka Maskava jau izstrādājusi jaunas sankcijas pret Rietumiem, kas būs vērstas pret lietotu auto tirdzniecību un dažām vieglās rūpniecības precēm, proti, daža veida apģērbiem.

"Mums ir daudz ar lauksaimniecību nesaistītu preču, kurās mūsu partneri, sevišķi Eiropā, ir atkarīgi no Krievijas vairāk nekā Krievija no viņiem," norādīja Belousovs.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis beidzot vienojušās, ka jaunās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā piektdien.

Ceturtdien gaidāms Eiropadomes prezidenta Hermans Van Rompejs paziņojums, kurā tiks paskaidrots, kādā veidā sankciju spēkā stāšanās saskaņota ar faktu, ka Ukrainā stājies spēkā pamiers.

Svarīgākais