Kamerons: Krievijas karaspēka ieiešana Ukrainā ir nepieņemama un nelikumīga

© scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ceturtdien brīdinājis Maskavu, ka tai jārēķinās ar "turpmākām sekām", norādot, ka Krievijas karaspēka ieiešana Ukrainā ir "pilnībā nepieņemama un nelikumīga",vēsta ārzemju mediji

"Mēs aicinām Krieviju izvēlēties citu ceļu un atrast politisku risinājumu šai krīzei. Ja Krievija to nedarīs, tai nevajadzētu šaubīties, ka būs turpmākas sekas," teikts Kemerona paziņojumā.

"Krievijas prezidents [Vladimirs] Putins ir apgalvojis, ka vēlas rast konflikta miermīlīgu risinājumu, taču tas nav ticami, kad Krievija ar ieročiem un karavīriem atbalsta prokrieviskos separātistus Ukrainā," norādījis britu premjers. "Ar iesaistīšanos sarunā Minskā vienkārši nepietiek, kamēr krievu tanki turpina velties pāri Ukrainas robežai."

Politika

Līdz ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā arvien biežāk tiek apdraudēta un pārkāpta NATO gaisa telpa, un tas ir nepārprotams signāls aliansei, ka dzīvojam jaunā realitātē un ir laiks pielāgoties, NATO aizsardzības ministru sanāksmē uzsvēra Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Svarīgākais